Informatie voor reisorganisaties

Pakketreisaanbieders   Niet-pakketreisaanbieders   Aanmelden

 > bron: ACM.nl 19-10-2013
ACM -Autoriteit Consument en Markt regelgeving

Een pakketreis is een reis die wordt aangeboden door een reisorganisator. We spreken van een pakketreis als die aan twee voorwaarden voldoet:

Wordt er een reis samengesteld door een reisbureau met losse elementen? Bijvoorbeeld een losse vlucht en overnachtingen in een apart hotel? Dan is dit ook een pakketreis. Het reisbureau wordt dan reisorganisator. Dit reisbureau moet dan ook aan alle verplichtingen voldoen die voor reisorganisatoren gelden.  Indien uw pakketreizen verkoopt bent u verplicht een maatregel te hebben genomen tegen faillissement. Bij STO reisgarantie kunt u hiervoor terecht.

Wat is géén pakketreis?
Een los geboekt vliegticket is géén pakketreis. Een autovakantie met alleen accommodatie, is dat ook niet. Indien u alleen niet-pakketreizen verkoopt bent u niet verplicht een garantieregeling te hebben. Echter zal het door veel consumenten wel op prijs worden gesteld.

Kosten STO reisgarantie

Aanmelden voor STO-reisgarantie kan via info@sto-reisgarantie.nl. U krijgt dan een protocol met uitleg welke stappen u moet ondernemen. De eenmalige instapkosten bedragen € 75,00.

Om de operationele kosten te dekken hanteert STO vervolgens een jaarlijkse bedrage van € 75,00.
Bij aanmelding betaalt u dus een totaalbedrag van € 150.00. 

Per boeking betaalt u aan Certo Escrow € 9 tot € 12 (afhankelijk van het pakket dat u afneemt). Meer informatie hierover vindt u in het werkdocument dat u bij uw aanmelding ontvangt.

U kunt informatie over Certo Escrow en het STO-werkdocument opvragen via info@sto-reisgarantie.nl.

STO-reisgarantie is een Stichting en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 57701156

U kunt contact opnemen door te mailen naar info@sto-reisgarantie.nl of indien u een faillissement of surseance van betaling wil melden naar failliet@sto-reisgarantie.nl

Het melden van een vermoeden van oneigenlijk gebruik van ons logo mag naar info@sto-reisgarantie.nl